Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

hokkaido tökös házi kenyér

2019. október 27. 19:56 - Mordegard Glesgorv

Itt a hokkaido sütőtök szezonja, süssünk belőle házi kenyeret! Szép sárga íze lesz, minden tekintetben őszi csoda :)

szükséges idő:2-3 óra

hozzávalók:

40-45 dkg liszt

kb 30 dkg hokkaido tök

1 ek méz

2,5 dkg élesztő

2 kk konyhasó

kb 1 deci tej

2 marék tökmag

Elkészítés:

A hokkaidot felkockázva megfőzzük, majd leturmixoljuk botmixerrel, hűlni hagyjuk. Majd az összes többi hozzávalóval teljesen homogénre dolgozzuk, majd hagyjuk kelni. Azért nem irtam pontos tej-liszt arányt, mert nem minden főtt tök viselkedik ugyanúgy, vigyázzunk, ne legyen teljesen folyós a massza. Ha a duplájára kelt, megint átgyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy jénai tálba helyezzük, megkenjük vízzel a felületét, és megszórjuk tökmaggal. 190 fokon légkeverés nélkül megsütjük, a sütő aljába egy bögre vizet helyezünk, hogy a megfelelő páratartalmat biztositsuk. Jó étvágyat!

tipp 1: a gyorsabb, biztosabb kelés érdekében adjunk a tésztához egy kevés citromlevet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7815267434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása