Itt a hokkaido sütőtök szezonja, süssünk belőle házi kenyeret! Szép sárga íze lesz, minden tekintetben őszi csoda :)
szükséges idő:2-3 óra
hozzávalók:
40-45 dkg liszt
kb 30 dkg hokkaido tök
1 ek méz
2,5 dkg élesztő
2 kk konyhasó
kb 1 deci tej
2 marék tökmag
Elkészítés:
A hokkaidot felkockázva megfőzzük, majd leturmixoljuk botmixerrel, hűlni hagyjuk. Majd az összes többi hozzávalóval teljesen homogénre dolgozzuk, majd hagyjuk kelni. Azért nem irtam pontos tej-liszt arányt, mert nem minden főtt tök viselkedik ugyanúgy, vigyázzunk, ne legyen teljesen folyós a massza. Ha a duplájára kelt, megint átgyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy jénai tálba helyezzük, megkenjük vízzel a felületét, és megszórjuk tökmaggal. 190 fokon légkeverés nélkül megsütjük, a sütő aljába egy bögre vizet helyezünk, hogy a megfelelő páratartalmat biztositsuk. Jó étvágyat!
tipp 1: a gyorsabb, biztosabb kelés érdekében adjunk a tésztához egy kevés citromlevet.