Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Tintahaltintás fekete hamburgerbuci

2020. március 10. 19:51 - Mordegard Glesgorv

Kommentár nélkül a legkurvajóbb dolgok egyike, egyben menőzésre tökéletesen alkalmas!

Szükséges idő kb másfél óra

Hozzávalók 4-5 bucira:

250g liszt

kb 160-170g tej

12g élesztő

38 g vaj, vagy margarin

25g barna cukor

4g só, lehetőleg hawaii lávasó, az szénfekete

kb 8 g tintahal tinta

1 tojás

szezámmag

opcionális: fekete szezámmag 3:)

elkészités:

A langyos tejbe rakok egy kávéskanál cukrot, és az élesztőt, majd hagyom felfutni, kevés lisztet is adhatunk hozzá.

Elkeverem a többi liszttel, hozzáadom a cukrot, tejet, sót. Majd a megolvasztott vajat/margarint, fontos a sorrend! Végül annyi tintát, hogy sötétszürke masszát kapjak elkeveréskor. Ha teljesen összedolgoztam a hozzávalókat, a duplájára dagasztom a tésztát meleg helyen. Ha ez megvan, vizes kézzel 4-5 bucit formázok belőle, sütőpapírra helyezem őket, majd ismét fél óra kelesztés következik, vizes kézzel a tetejüket formázzuk zsemle alakúra. Ha megkelt, megkenjük egy felvert tojással a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon sütöm légkeverés nélkül kb 15-20 perc alatt kész.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6815514348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása