Ma a csirke bbq szárazpác témakörébe ugrunk egy kisebb fejest, két remek recepttel, melyeket az elmúlt héten teszteltem. A jobb oldali egy erősen experimentális rub, azért is van kevés a tálkában, mert egy csirkecombra elegendő mennyiséget csináltam csak. Miután a húst megkentük egy kevés mustárral a rubot rászórjuk, és így sütjük meg. A lenti mennyiséget 4 egész csirkecombra használtam el.
1. verzió, többé kevésbé klasszikus csirke szárazpác:
hozzávalók:
60ml nádcukor
1/2 ek cayenne bors
2 mk hickory só, vagyis füstsó
1/2 ek konyhasó, durva szemű
4 mk fokhagymagranulátum
1 ek őrölt pirospaprika, vagy opcionálisan füstölt paprika
1 mk oregano
Keverjük össze a hozzávalókat, és sütés előtt hagyjuk a húson fél órát.
2. verzió, citromos(!)-currys csirke szárazpác
hozzávalók:
1 ek konyhasó
1 tk jamaicai curry (Ázsia Bt-ben beszerezhető)
1 tk cayenne bors, vagy chilipor
1 nagy tk őrölt koriandermag
1/2 tk római kömény
1 tk őrölt bors
1 nagy teáskanál reszelt, vagy nagyon apróra vágott citromhéj.
Elkészítése ugyanaz, keverjük össze a hozzávalókat, és az enyhén mustárral megkent húsra szórjuk rá sütés előtt. Nem kell a citromtól félni, nagyon passzol a csirkehúshoz, engem elsőre levett a lábamról.