Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Két remek csirke szárazpác (rub)

2019. november 01. 21:05 - Mordegard Glesgorv

Ma a csirke bbq szárazpác témakörébe ugrunk egy kisebb fejest, két remek recepttel, melyeket az elmúlt héten teszteltem. A jobb oldali egy erősen experimentális rub, azért is van kevés a tálkában, mert egy csirkecombra elegendő mennyiséget csináltam csak. Miután a húst megkentük egy kevés mustárral a rubot rászórjuk, és így sütjük meg. A lenti mennyiséget 4 egész csirkecombra használtam el.

1. verzió, többé kevésbé klasszikus csirke szárazpác:

hozzávalók:

60ml nádcukor

1/2 ek cayenne bors

2 mk hickory só, vagyis füstsó

1/2 ek konyhasó, durva szemű

4 mk fokhagymagranulátum

1 ek őrölt pirospaprika, vagy opcionálisan füstölt paprika

1 mk oregano

Keverjük össze a hozzávalókat, és sütés előtt hagyjuk a húson fél órát.

2. verzió, citromos(!)-currys csirke szárazpác

hozzávalók:

1 ek konyhasó

1 tk jamaicai curry (Ázsia Bt-ben beszerezhető)

1 tk cayenne bors, vagy chilipor

1 nagy tk őrölt koriandermag

1/2 tk római kömény

1 tk őrölt bors

1 nagy teáskanál reszelt, vagy nagyon apróra vágott citromhéj.

Elkészítése ugyanaz, keverjük össze a hozzávalókat, és az enyhén mustárral megkent húsra szórjuk rá sütés előtt. Nem kell a citromtól félni, nagyon passzol a csirkehúshoz, engem elsőre levett a lábamról.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7815278694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása