Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Fülöp-szigeteki Banánketchup

2019. november 27. 21:07 - Mordegard Glesgorv

Rövid története van nálam ennek a szósznak, a munkahelyen aznap épp azon viccelődött az egyik munkatársam, hogy milyen lehet egy banános bbq szósz...első röhögés után rákerestem a neten, és persze valaki felfedezte már...ez egy currys, ketchup alapú szósz, elsőre furcsa, de hamburgerbe teszteltem többször is, ráadásul a munkatársak egy nap alatt ettek meg 3 üveggel...

Elkészítés ideje: kb fél óra

Hozzávalók:

3 barnára érett banán

6 ek 10%os ecet

10 ek sima ketchup

1 ek cukor, vagy nádcukor

1 tk kurkumapor

1 tk curry fűszerkeverék, lehetőleg ne natur curry legyen

fél tk szerecsendió

fél tk őrölt bors

fél tk őrölt szegfűszeg

2 nagy csipet hickory só

kb 120 ml viz

1 fej hagyma

fél hüvelykujjnyi reszelt friss gyömbér

Elkészítés:

Kevés olajon megpiritjuk kissé a gyömbért, és a minél apróbbra vágott hagymát, majd a többi hozzávalóval együtt (a víz nélkül) konyhai aprítóban homogénre dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre főni, felöntjük a vízzel, lehet, hogy több is fog kelleni, és főzzük egy 10-15 percet, amíg besűrűsödik. Nehéz pontosan belőni a főzés idejét, mert ha túl sokáig főzzük, nagyon sűrű szószt fogunk kapni, így inkább kevesebb ideig főzzük. Nekem elég volt negyed óra. Közben kevergessük, nehogy a banán, vagy a cukor miatt leégjen a ketchupunk. És meg is van, hagyjuk pár napot érni az ízeket.

 

tipp 1: adjunk hozzá chiliport izlés szerint ;)

tipp 2: félig túlérett banán is megfelel, nem kell teljesen barnult legyen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr10015328138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása