Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Rukkolapesto

2020. július 06. 13:46 - Mordegard Glesgorv

ElőRUKKOLA szakács egy új recepttel! Bocsánat a gyenge szóviccért.

Rukkolából is lehet pestot csinálni, könnyű. finom, gyors, mi kell még?

Szükséges idő: 10 perc

Hozzávalók 2-3 személyre:

Egy zacskó sparos, Lidlös, vagy hasonló gyártmányú rukkola (80-100g)

Mokkáskanál frissen facsart citromlé

só,bors

Egy kis cikk fokhagyma, vagy egy mokkáskanál granulátum

olivaolaj

evókanálnyi dió, vagy tökmag, vagy piritott fenyőmag

opcionális: parmezán, vagy hasonló jellegű(grana padano) keménysajtból 1 teáskanálnyi

Elkészítés:Az összes hozzávalót egy konyhai apritóba tesszük, olaj mennyiséget azért nem írtam, mert ha keveset rakunk bele, nem biztos, hogy viszi a gép, így ezt jobb ha magunk tapasztaljuk ki, nekem kb fél deci biztosan kellett. Krémállagúra dolgozzuk, és készen is vagyunk. Tésztára, szendvicsbe tökéletes. A sajtot azért irtam opcionálisnak, mert bár eredetileg kötelező bele, de ha nem azonnali fogyasztásra készül, mint pl. nálam, akkor hamarabb megromlik saját tapasztalat szerint.

Autentikus változatban mozsárban törjük az egészet, ha van hozzá csuklónk.

Jó étvágyat.

tipp 1: inkább kevesebb, mint több diót rakjunk bele, mert könnyen elviszi az ízét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4415984764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása