ElőRUKKOLA szakács egy új recepttel! Bocsánat a gyenge szóviccért.
Rukkolából is lehet pestot csinálni, könnyű. finom, gyors, mi kell még?
Szükséges idő: 10 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
Egy zacskó sparos, Lidlös, vagy hasonló gyártmányú rukkola (80-100g)
Mokkáskanál frissen facsart citromlé
só,bors
Egy kis cikk fokhagyma, vagy egy mokkáskanál granulátum
olivaolaj
evókanálnyi dió, vagy tökmag, vagy piritott fenyőmag
opcionális: parmezán, vagy hasonló jellegű(grana padano) keménysajtból 1 teáskanálnyi
Elkészítés:Az összes hozzávalót egy konyhai apritóba tesszük, olaj mennyiséget azért nem írtam, mert ha keveset rakunk bele, nem biztos, hogy viszi a gép, így ezt jobb ha magunk tapasztaljuk ki, nekem kb fél deci biztosan kellett. Krémállagúra dolgozzuk, és készen is vagyunk. Tésztára, szendvicsbe tökéletes. A sajtot azért irtam opcionálisnak, mert bár eredetileg kötelező bele, de ha nem azonnali fogyasztásra készül, mint pl. nálam, akkor hamarabb megromlik saját tapasztalat szerint.
Autentikus változatban mozsárban törjük az egészet, ha van hozzá csuklónk.
Jó étvágyat.
tipp 1: inkább kevesebb, mint több diót rakjunk bele, mert könnyen elviszi az ízét.