Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Répa pesto

2019. december 19. 08:46 - Mordegard Glesgorv

Az egyik legegyszerübb, egyben legzseniálisabb pesto receptet mutatom be, rémes egyszerűséggel a répapesto nevet kapta.

2-3 főre, szükséges idő, kb 30 perc

Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa

csipet őrölt gyömbér (vagy reszelve egy mokkáskanálnyi friss)

kis gerezd fokhagyma

2 ek olaj

kb. 1 dl víz

kevés tört koriandermag

ugyanennyi őrölt bors

pár szem törökmogyoró, vagy dió, vagy fenyőmag, ezeket a tüzön előtte egy serpenyőben megpiríthatjuk

1 kardamomtermés fekete magjai

kk méz

1,5 ek limelé, vagy citromlé

opcionálisan chili

Elkészítés:

A megpucolt, kicsire vágott répát a kevés olajon a fokhagymával megpároljuk, ha félkemény, felöntjük a vizzel, és még 5 percig főzzük. Ha készen van, félrehúzzuk, ha hűlt kicsit, botmixerrel pürésitjük. A borsot, a koriandert,a kardamomot mozsárban megtörjük, ha nem rendelkezünk őrölt verzióval. Belekeverjük a pürébe a fűszereket, és a limelével, mézzel, opcionálisan chilivel beállítjuk az ízét.

Spagettivel, reszelt sajttal ajánlom.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8115358412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása