Kicsit szeretném körbejárni a vegan sajtok világát, ugyanis anno csináltam indiai sajtot, paneert, amit ecet hozzáadásával kell házi tejből előállítani, és elég jól sikerült. Most viszont tejmentes alternatívával akartam kisérletezni, úgyhogy íme az első résztvevő, egy aromás parmezán, melynek receptje nem saját, de láttam, hogy magyar blogokon nem nagyon van efféle verzió, ezért elkészítettem.
Szükséges idő: 45 perc
Hozzávalók:
180ml csicseriborsó konzervből, vagy áztatott csicseriborsó (bioboltból, vagy fűszeresnél vásárolt)
2 mk fokhagymagranulátum
3 ek sörélesztőpehely
1/2 kis tk só
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, tegyük sütőpapírra, és kevés kókuszolajjal kenegessük meg őket, majd tegyük 190 fokos sütőbe 25 percre. Fontos, hogy ne legyenek teljesen kiszáradva, kissé piruljanak meg, de ne legyenek csontszárazak. Ha ez megvan, a többi hozzávalóval tegyük az egészet konyhai aprítóba, és addig dolgoztassuk össze, amíg reszelt parmezán állagot kapunk, ez nálam kb 10 másodperc volt, és készen is vagyunk.