Egy könnyed ebédet/vacsorát ajánlok mára, mely kevesebb, mint egy óra alatt készen van. Laktatós, könnyű, és iszonyú finom. Még a chili is passzol hozzá!
szükséges idő: max 60 perc
hozzávalók:
25-30 dkg spagettitészta
500 g afrikai harcsafilé
só,bors, petrezselyem
egy paradicsom
fél cukkini (közepes db)
4 cikk fokhagyma
olaj
kevés liszt.
2-3 tk citromhéj reszelve, vagy apró darabokra vágva (ha hámoztuk)
Elkészítés:
A spagettit sós vizben al dante megfőzzük, majd félretesszük. A halat sózzuk,borsozzuk, lisztbe forgatás után barnára, kérgesre sütjük, egy serpenyőben, vagy a wokban, kivesszük, félretesszük. Felkockázzuk a paradicsomot, és a cukkinit, kb ugyanakkora darabokra. A citromhéjjal, apróra vágott fokhagymával együtt a wokban az olajba tesszük, és pár percet piritunk rajtuk Eközben kisebb darabokra vágjuk a halat ha kihűlt annyira, majd fűszerezzük, és a többi hozzávalóhoz adjuk, a spagettivel együtt. Nem maradt más hátra, mint kevés olaj társaságában az egészet egy picit megpirítani, és készen is vagyunk. Chiliszósz, és citromlé megy mellé. Jó étvágyat!