Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Afrikai harcsafilé citromos spagettivel wokban

2019. november 23. 14:04 - Mordegard Glesgorv

Egy könnyed ebédet/vacsorát ajánlok mára, mely kevesebb, mint egy óra alatt készen van. Laktatós, könnyű, és iszonyú finom. Még a chili is passzol hozzá!

szükséges idő: max 60 perc

hozzávalók:

25-30 dkg spagettitészta

500 g afrikai harcsafilé

só,bors, petrezselyem

egy paradicsom

fél cukkini (közepes db)

4 cikk fokhagyma

olaj

kevés liszt.

2-3 tk citromhéj reszelve, vagy apró darabokra vágva (ha hámoztuk)

Elkészítés:

A spagettit sós vizben al dante megfőzzük, majd félretesszük. A halat sózzuk,borsozzuk, lisztbe forgatás után barnára, kérgesre sütjük, egy serpenyőben, vagy a wokban, kivesszük, félretesszük. Felkockázzuk a paradicsomot, és a cukkinit, kb ugyanakkora darabokra. A citromhéjjal, apróra vágott fokhagymával együtt a wokban az olajba tesszük, és pár percet piritunk rajtuk Eközben kisebb darabokra vágjuk a halat ha kihűlt annyira, majd fűszerezzük, és a többi hozzávalóhoz adjuk, a spagettivel együtt. Nem maradt más hátra, mint kevés olaj társaságában az egészet egy picit megpirítani, és készen is vagyunk. Chiliszósz, és citromlé megy mellé. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7015321266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása