Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Chermoula afrikai harcsa salátaágyon

2020. február 08. 21:58 - Mordegard Glesgorv

Tegnapelőttig nem is hallottam a chermoula marokkói pácról, a BBC Good Foodon olvastam róla, és persze alkalmaznom is kellett gyorsan :D

Szükséges idő: 8 óra pácolás+kb egy óra sütés

Hozzávalók 2 személyre:

500g afrikai harcsafilé, vagy lazac, lehetőleg a bőrével együtt

a páchoz:

4 fokhagymagerezd

1/2 ek koriandermag

1 ek római kömény

1 ek füstölt pirospaprika

fél tk cayenne bors

4 ek olaj

1 citrom leve

mk sáfrány, vagy kurkumapor

1 tk folyékony füst

Egy zacskó salátakeverék, és egy darab mozzarella

Elkészítés: a pác összes hozzávalóját pürésítjük, vagy botmixerrel, vagy konyhai aprítóval. Ezt a masszát rákenjük a hal egyik oldalára, ha lazacunk van akkor a bőrös fele megy alulra. Pár órát, de a legjobb egész éjszakát a hűtőben lefedve érni hagyni. Másnap két opciónk van a sütésre, grill, vagy bbq. Én grilleztem, alacsony hőfokon 75 perc alatt lett kész, nehéz az időt belőni, bízok benne, hogy mindenki felismeri az omlós halat :)

BBQ módszer:

Izzitsuk be a sütőnket, a halakat vagy halat pedig tegyük egy alufóliára, és fedő alatt süssk meg, így gyorsabban elkészül, akár már negyed óra alatt. 

Ha kész a hal, a salátára vágjuk a mozzarellaszeleteket, és ráhelyezzük a halat. Ízlés szerint chilivel, koriandermaggal meg lehet tálaláskor szórni.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6715465546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása