Tegnapelőttig nem is hallottam a chermoula marokkói pácról, a BBC Good Foodon olvastam róla, és persze alkalmaznom is kellett gyorsan :D
Szükséges idő: 8 óra pácolás+kb egy óra sütés
Hozzávalók 2 személyre:
500g afrikai harcsafilé, vagy lazac, lehetőleg a bőrével együtt
a páchoz:
4 fokhagymagerezd
1/2 ek koriandermag
1 ek római kömény
1 ek füstölt pirospaprika
fél tk cayenne bors
4 ek olaj
1 citrom leve
mk sáfrány, vagy kurkumapor
1 tk folyékony füst
Egy zacskó salátakeverék, és egy darab mozzarella
Elkészítés: a pác összes hozzávalóját pürésítjük, vagy botmixerrel, vagy konyhai aprítóval. Ezt a masszát rákenjük a hal egyik oldalára, ha lazacunk van akkor a bőrös fele megy alulra. Pár órát, de a legjobb egész éjszakát a hűtőben lefedve érni hagyni. Másnap két opciónk van a sütésre, grill, vagy bbq. Én grilleztem, alacsony hőfokon 75 perc alatt lett kész, nehéz az időt belőni, bízok benne, hogy mindenki felismeri az omlós halat :)
BBQ módszer:
Izzitsuk be a sütőnket, a halakat vagy halat pedig tegyük egy alufóliára, és fedő alatt süssk meg, így gyorsabban elkészül, akár már negyed óra alatt.
Ha kész a hal, a salátára vágjuk a mozzarellaszeleteket, és ráhelyezzük a halat. Ízlés szerint chilivel, koriandermaggal meg lehet tálaláskor szórni.
Jó étvágyat!