Egy igazi ritkasággal állunk szemben, fehér szinű, csirkére, halra való bbq szósz receptjét mutatom ma be. 1929ből való A recept, egy amerikai, Big Bob Gibson nevü forma nevéhez fűződik.
Szükséges idő 10 perc
hozzávalók:
40ml majonéz, ennek kb a harmada legyen majonézes torma, ha nincs, akkor adjunk hozzá egy fél ek. reszeltet.
60ml alma, vagy rizsecet
1 mokkáskanál worchester
1 ek mustár
2 ek cukor
1 tk citromlé
1 mokkáskanál bors
Fél mokkáskanál só
1 mokkáskanál folyékony füst
Opcionális: fél tk fokhagyma granulátum
Chili ízlés szerint, én fél tk moruga port tettem bele.
Elkészítés:
Keverjük homogénre a hozzávalókat, és pihentessuk hűtőben egy napig. Kb két hétig áll el.
tipp 1: a szósz coleslaw alapnak is tökéletes.