Mit is mondhatnék?
"Mindenbol készíthető pesto, ami zöld növény"
Diós, kicsit a spenótpestora hasonlító nagyon egészséges ételt kapunk az alábbi receptemből:
szükséges idő: 30 perc
Hozzávalók: 2-3 bögre kesztyűben leszedett csalánlevél, sérülés, és bogármentes
nagy marék piritott tökmag pucolva
olivaolaj
fokhagymagranulátum, vagy fokhagymasó
nagyon kevés, teáskanálnyi citromlé
tálaláshoz parmezán, vagy más kemény sajt
Elkészítés:
A mosott csalánleveleket forrásban lévő vizben sokkoljuk, vagyis blansirozzuk, amíg kicsit összeugranak, szinük sötétzöldre vált. Ha ezzel megvagyunk, mozsárba tesszük, miután a vizet teljesen kifacsartuk belőle, ekkor már nem csíp, megfogható szabad kézzel is. A mozsárban a többi hozzávalóval beállítjuk az ízét, fokhagymaporból nem kell sok, mert a csalán hajlamos az izét átvenni, a tökmaggal viszont ne sporoljunk. Ha homogén, pesto állagot kaptunk, már mehet is az egész a friss tésztára, kemény sajttal megszórva :)
jó étvágyat e remek, kreativ, és egyben (sajt nélkül) vegan fogáshoz.