Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Csalánpesto

2020. május 09. 14:43 - Mordegard Glesgorv

Mit is mondhatnék?

"Mindenbol készíthető pesto, ami zöld növény"

Diós, kicsit a spenótpestora hasonlító nagyon egészséges ételt kapunk az alábbi receptemből:

szükséges idő: 30 perc

Hozzávalók: 2-3 bögre kesztyűben leszedett csalánlevél, sérülés, és bogármentes

nagy marék piritott tökmag pucolva

olivaolaj

fokhagymagranulátum, vagy fokhagymasó

nagyon kevés, teáskanálnyi citromlé

tálaláshoz parmezán, vagy más kemény sajt

Elkészítés:

A mosott csalánleveleket forrásban lévő vizben sokkoljuk, vagyis blansirozzuk, amíg kicsit összeugranak, szinük sötétzöldre vált. Ha ezzel megvagyunk, mozsárba tesszük, miután a vizet teljesen kifacsartuk belőle, ekkor már nem csíp, megfogható szabad kézzel is. A mozsárban a többi hozzávalóval beállítjuk az ízét, fokhagymaporból nem kell sok, mert a csalán hajlamos az izét átvenni, a tökmaggal viszont ne sporoljunk. Ha homogén, pesto állagot kaptunk, már mehet is az egész a friss tésztára, kemény sajttal megszórva :)

jó étvágyat e remek, kreativ, és egyben (sajt nélkül) vegan fogáshoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9315674770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása