Mi az, könnyű, finom, és gyorsan elkészíthető? Hát persze, hogy egy olasz fogás!
szükséges idő: 60 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
250g szélesmetélt, vagy fetuccine
500g garnéla, fej, és farok nélkül, kb 30 dkg
kevés olaj
2 cikk fokhagyma apróra vágva
só, bors, petrezselyem
200ml 10%os főzőtejszín
1-2 ek liszt
120ml tej
10-15 dkg sajt, trappista, edami
Elkészités:
Megfőzzük a tésztát, és a levéből egy keveset félreteszünk.
Kevés olajon teljesen opálosra sütjük a rákokat, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük őket, és a fokhagymát ugyanebben az olajban szintén opálosra sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, kissé megbarnítjuk, és a tejet, tejszint is hozzáöntjük. Alacsony lángon felforraljuk, majd belereszeljük a sajtot is. Ha elolvadt, és túl sűrűnek itéljük meg a szószt, akkor a tészta vizéből egy keveset öntsünk hozzá. Belekeverjük a tésztát,és a rákot, egy evőkanálnyi petrezselyem kiséretében, majd pár perc elteltével készen is vagyunk. Tálaláshoz lehet még sajtot és/vagy petrezselymet tenni rá, vagy egy kevés citromot.