Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Garnélás Metélt

2020. február 08. 21:45 - Mordegard Glesgorv

Mi az, könnyű, finom, és gyorsan elkészíthető? Hát persze, hogy egy olasz fogás!

szükséges idő: 60 perc

Hozzávalók 2-3 személyre:

250g szélesmetélt, vagy fetuccine

500g garnéla, fej, és farok nélkül, kb 30 dkg

kevés olaj

2 cikk fokhagyma apróra vágva

só, bors, petrezselyem

200ml 10%os főzőtejszín

1-2 ek liszt

120ml tej

10-15 dkg sajt, trappista, edami

Elkészités:

Megfőzzük a tésztát, és a levéből egy keveset félreteszünk.

Kevés olajon teljesen opálosra sütjük a rákokat, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük őket, és a fokhagymát ugyanebben az olajban szintén opálosra sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, kissé megbarnítjuk, és a tejet, tejszint is hozzáöntjük. Alacsony lángon felforraljuk, majd belereszeljük a sajtot is. Ha elolvadt, és túl sűrűnek itéljük meg a szószt, akkor a tészta vizéből egy keveset öntsünk hozzá. Belekeverjük a tésztát,és a rákot, egy evőkanálnyi petrezselyem kiséretében, majd pár perc elteltével készen is vagyunk. Tálaláshoz lehet még sajtot és/vagy petrezselymet tenni rá, vagy egy kevés citromot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6715465510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása