Vagy fél-háromnegyed éve nem készítettem mustár alapú bbq szószt, itt volt az ideje kicsit délre utazni az amerikai államok között, és összedobni egy füstös, borsos, pulled porkhoz, és hamburgerekhez, szendvicsekhez tökéletes szószt. A magyar ízlésnek szokatlan ízeket a mustár, az ecet, és a folyékony füst (már aki nem irtózik tőle- nekem nem volt lehetőségem mustármagokat smokerben füstölni :D) adja.
Szükséges idő: 30 perc
hozzávalók egy nagy üvegnyi szószhoz:
2,5 dl mustár
0,6 dl viz
75 g cukor
40 g barnacukor (én kókuszvirágcukrot használtam)
1,7 dl ecet (10%-osat használtam)
2 teáskanál őrölt bors
2 ek chilipor
3 cl szójaszósz
1 ek worchester szósz
1 ek folyékony füst
Elkészítés: nagyon egyszerü dolgunk lesz. A hozzávalókat a füst, és a szója, worchester szósz nélkül kb negyed órát forraljuk, közben kevergessük, mert le fog égni, ha nem figyelünk oda rá. Adjuk hozzá a füstöt, worchestert, szójaszószt, majd forraljunk rajta még 5 percet, és mehet a dunsztba. Készen is vagyunk, jó étvágyat hozzá.