Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

South Carolina stílusú mustár barbecue szósz

2019. október 01. 15:41 - Mordegard Glesgorv

Vagy fél-háromnegyed éve nem készítettem mustár alapú bbq szószt, itt volt az ideje kicsit délre utazni az amerikai államok között, és összedobni egy füstös, borsos, pulled porkhoz, és hamburgerekhez, szendvicsekhez tökéletes szószt. A magyar ízlésnek szokatlan ízeket a mustár, az ecet, és a folyékony füst (már aki nem irtózik tőle- nekem nem volt lehetőségem mustármagokat smokerben füstölni :D) adja.

Szükséges idő: 30 perc

hozzávalók egy nagy üvegnyi szószhoz:

2,5 dl mustár

0,6 dl viz

75 g cukor

40 g barnacukor (én kókuszvirágcukrot használtam)

1,7 dl ecet (10%-osat használtam)

2 teáskanál őrölt bors

2 ek chilipor

3 cl szójaszósz

1 ek worchester szósz

1 ek folyékony füst

Elkészítés: nagyon egyszerü dolgunk lesz. A hozzávalókat a füst, és a szója, worchester szósz nélkül kb negyed órát forraljuk, közben kevergessük, mert le fog égni, ha nem figyelünk oda rá. Adjuk hozzá a füstöt, worchestert, szójaszószt, majd forraljunk rajta még 5 percet, és mehet a dunsztba. Készen is vagyunk, jó étvágyat hozzá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5515185872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása