Kezdjük el! :D
Nem vagyok sem fotós, sem szakács, de megörökíteni még így is érdemesnek tartom ezeket az ételeket, hogy akár a saját számomra is később visszakereshetők legyenek.
szükséges idő:kb 50 perc
ez a mennyiség kb 2 nagy adagra elég, vagy 3 közepesre.
Hozzávalók:
spagettitészta(250g)+víz, só, kevés olaj, amiben megfőzzük
egy negyed kocka sütőmargarin,
egy deci 10%os főzőtejszín,
kb 12 dkg kockázott bacon,
egy púpos evőkanál liszt,
kb 1/2-1 dl tej,
fűszerek: só, bors, szerecsendió, kakukkfű, oregano, bazsalikom, mindegyik fűszerből egy nagyobb csipet (fél tk kb)
kb 50 gramm érett cheddarsajt vagy gouda, ha cheddar nincs
én a baconnel szoktam kezdeni, kis lángon megpirítom, és a kiengedett zsírjának java részével együtt teszem a tejszines szószba, ami így készül egy másik lábosban:
a margarint kis darabokra vágva szószos lábosban kis lángon felolvasztom, majd fehér rántást készitek, beleszórom az ek. lisztet, elkeverem, és ha felhabzott kissé, akkor mehet is bele a tejszin, addig melegitem, amíg besűrüsödik, majd kevés tejet öntök hozzá, hogy hígabb legyen az egész, kb besamelnél picit hígabb kell legyen.ha összeállt, mehet bele a bacon, a fűszerek, és legvégül a reszelt cheddar. ha elolvadt a sajt,összekeverjük a kifőtt tésztával, és készen is vagyunk.
tipp 1: miközben a tejszínt öntjük a rántásba, félrehúzhatjuk a lábost a tűzről, nehogy leégjen az alja, folyamatosan kevergessük!
tipp 2: a carbonarat sokan tojással, tejszin nélkül készítik, mondván az az igazi, de nekem ez a változat sokkal jobban ízlik, nem is törekszem korhűségre :D
tipp 3: kifőzhetünk egy egész félkilós tésztát, ha nem szeretjük nagyon szószosan, így több embernek lesz elég az étel.