Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Sváb Kovászos uborka

2019. szeptember 15. 17:50 - Mordegard Glesgorv

Ez egy kenyér, vagyis gluténmentes recept lesz, de nem is ez a fő lényege, hanem hogy kicsit eltérve a megszokottól, krumpliszeletekkel fermentáljuk az uborkát, mely ugyanolyan finom lesz, némileg talán könnyedebb ízvilággal.

Szükséges idő: hőmérséklettől függően kb 3 nap

Hozzávalók:

egy nagy befőttesüveg, én kb másfél literesben csináltam.

annyi uborka, amennyi 80°%ig megtölti az üveget

liter langyos viz, ehhez kettő púpos evőkanál sót kell keverni

pár cikk fokhagyma

egy csokor száritott kapor

egész bors/szegfűbors

1 db krumpli szeletelve.

Elkészítés: az uborkákat megmosva, végeket levágva, és bemetszve betuszkoljuk az üveg aljára helyezett kaporra, annyi helyet hagyunk a tetején, hogy a szeletelt krumpli ráférjen, beletesszük a fokhagymát, a fűszereket, majd felöntjük a langyos sóoldattal. Kihelyezzük félig napsütötte helyre, majd várunk pár napot, amíg a lé ködös nem lesz, majd elkezdjük kóstolgatni. Ha megkovászolódott, de ropogós, akkor készen is vagyunk, leszűrve betesszük a hűtőbe, és fogyasztásig ott tároljuk. Két hétig biztosan eláll.

tipp 1: sváb ismerőseim tormalevelet tesznek bele, ezzel is kisérletezhetünk, de tehetünk bele pár mustármagot is.

tipp 2: kicsit több felöntőlevet készitsünk, mert hajlamos kint a melegben párologni. Fedjük le az üveget, nem kell légmentesen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8815093842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása