A mostani poszt a 3 kedvenc rubomat fogja bemutatni, köztük életem egyik legjobb szárazpácát, a "magic dust" rubot.
Ezeket a szárazpácokat a húsra szoktuk szórni, mielőtt alacsony (low n slow) hőfokon megsütjük őket (egyfajta homemade barbecuet alkotva, de erről majd lesz szó később).
amikhez én szoktam ezeket használni: sertésoldalas, lapocka, comb, dagadó, terített csülök
a metódus mindegyiknél ugyanaz, összekeverjük egy tálban az adott mennyiségeket, és vagy azonnal használjuk a húsra szórva, vagy nedvességmentesen lezárva eltesszük őket máskorra, pár hónapig biztosan elállnak.
KÁVÉS SZÁRAZPÁC
60ml őrölt kávé, lehetőleg aromásabb fajta, pl tchibo, vagy omnia espresso
60 ml barnacukor (elvetemült állatok mint én, csinálhatják KÓKUSZVIRÁGCUKORRAL)
2 ek chilipor (opcionális, gyenge emberek ne próbálkozzanak vele)
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek örölt bors (mindegy hogy fekete vagy fehér, esetleg trikolor)
2 ek asztali só (én durva szeműt használok)
1 ek fokhagymagranulátum
1 ek hagymapor (opcionális)
1/2 ek cayenne bors
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HEAVY ON THE GARLIC RUB/FOKHAGYMÁS "SZÁRAZPÁC"
8 cikk fokhagyma préselve, fokhagymanyomózva
1 ek feketebors
1 ek barnacukor
1. ek durva szemű asztali só
1 ek őrölt pirospaprika
mozsárban keverjük az egészet lehetőleg homogén masszává, majd dolgozzuk bele a húsba.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
és végül a kedvenc rubom, a MAGIC DUST ("varázspor")
120 ml örölt pirospaprika (elvetemültek tehetnek bele egy rész füstöltet is)
60 ml asztali só
60 ml cukor
2 ek mustárpor
60 ml örölt chili (opcionális)
60 ml örölt római kömény (fontos! nem sima kömény!!)
2 ek örölt feketebors
60 ml fokhagymapor/granulátum
2 ek cayenne bors
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tipp 1: a húsra szórás után nem kell várni, azonnal lehet a húst sütni
tipp 2:a chili mindíg opcionális, ki lehet hagyni
tipp 3. ha nincs otthon barnacukor, megteszi a sima is.