Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

3 perfekt rub (szárazpác sertéshúsokhoz) recept

2019. január 06. 17:10 - Mordegard Glesgorv

A mostani poszt a 3 kedvenc rubomat fogja bemutatni, köztük életem egyik legjobb szárazpácát, a "magic dust" rubot.

Ezeket a szárazpácokat a húsra szoktuk szórni, mielőtt alacsony (low n slow) hőfokon megsütjük őket (egyfajta homemade barbecuet alkotva, de erről majd lesz szó később).

amikhez én szoktam ezeket használni: sertésoldalas, lapocka, comb, dagadó, terített csülök

a metódus mindegyiknél ugyanaz, összekeverjük egy tálban az adott mennyiségeket, és vagy azonnal használjuk a húsra szórva, vagy nedvességmentesen lezárva eltesszük őket máskorra, pár hónapig biztosan elállnak.

 

KÁVÉS SZÁRAZPÁC

 

60ml őrölt kávé, lehetőleg aromásabb fajta, pl tchibo, vagy omnia espresso

60 ml barnacukor (elvetemült állatok mint én, csinálhatják KÓKUSZVIRÁGCUKORRAL)

2 ek chilipor (opcionális, gyenge emberek ne próbálkozzanak vele)

1 ek őrölt pirospaprika

1 ek örölt bors (mindegy hogy fekete vagy fehér, esetleg trikolor)

2 ek asztali só (én durva szeműt használok)

1 ek fokhagymagranulátum

1 ek hagymapor (opcionális)

1/2 ek cayenne bors

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HEAVY ON THE GARLIC RUB/FOKHAGYMÁS "SZÁRAZPÁC"

8 cikk fokhagyma préselve, fokhagymanyomózva

1 ek feketebors

1 ek barnacukor

1. ek durva szemű asztali só

1 ek őrölt pirospaprika

mozsárban keverjük az egészet lehetőleg homogén masszává, majd dolgozzuk bele a húsba.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

és végül a kedvenc rubom, a MAGIC DUST ("varázspor")

120 ml örölt pirospaprika (elvetemültek tehetnek bele egy rész füstöltet is)

60 ml asztali só

60 ml cukor

2 ek mustárpor

60 ml örölt chili (opcionális)

60 ml örölt római kömény (fontos! nem sima kömény!!)

2 ek örölt feketebors

60 ml fokhagymapor/granulátum

2 ek cayenne bors

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

tipp 1: a húsra szórás után nem kell várni, azonnal lehet a húst sütni

tipp 2:a chili mindíg opcionális, ki lehet hagyni

tipp 3. ha nincs otthon barnacukor, megteszi a sima is.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1514541908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása