Szláv napokat tartok itthon, mint az előző recepteken is látszik :D
Ezt még a borscs utánra készitettem, az oroszok kaviárral, kaporral, és sajtkrémmel eszik, de simán ehető édesen is, ahogy egy klasszikus amerikai palacsinta.
szükséges idő: 30 perc
hozzávalók 6-7 darabhoz:
7-9 ek tej
2 tojás
fél tk sütőpor
negyed tk só
kevés olaj
30 g kókuszliszt
90 g ősbúzaliszt, vagy amilyen van otthon, a lényeg, hogy bl55-ös legyen
A liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, tojással, és tejjel, majd egy olajozott palacsintasütőbe egy kanállal adagokat mérünk ki, kicsit lelapítjuk őket, és ha az egyik felük pár perc után megbarnult, megfordítjuk őket, és a másik felüket is arany színűre sütjük. Tálalás ízlés szerint, mi tejszinhabbal, lekvárral, és áfonyaöntettel ettük.
tipp 1: sűrűbb állagú tésztát kell kapjunk, mint a palacsinta alapja. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá egy csorrintás tejet.
tipp 2: a forró olajban kezdjük sütni őket.