Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Céklatócsni

2019. január 25. 11:03 - Mordegard Glesgorv

Nem, ez nem egy Marsról érkezett idegen invázió mikrobája, hanem egy zseniális alap tócsni variáció. Pörkölthöz, húsokhoz köretnek, vagy csak simán tejfőllel és sajttal mennyei reggeli.

szükséges idő: 30 perc

hozzávalók 2 személyre

2 nagy fej cékla

1 nagy krumpli

1 kis fej vöröshagyma

1 tojás

1 ek liszt

só,bors, olaj a sütéshez

opcionális: fokhagyma granulátum, vagy egy kis cikk friss fokhagyma

A krumpit, a céklákat, és a hagymát megpucoljuk, majd mindhármat egy tálba reszeljük, a sajtreszelők nagyobbik lyukán. Fűszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, és a tojást,esetleg a fokiport, majd amennyire lehet, homogénre keverjük a masszát. Ha a liszt kevésnek tűnne, adjunk hozzá még egy keveset, majd hagyjuk az egészet állni, mert a sótól a cékla hajlamos levet engedni. Ha így lenne, öntsük le a levet róla, amennyire lehet, majd forró olajba helyezzünk egy evőkanállal adagokat, és kissé lapogassuk le őket. Ha mindkét oldaluk megpirult, készen is vagyunk.

Szólj hozzá!
Címkék: vega cékla tócsni

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6814587848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása