Nem, ez nem egy Marsról érkezett idegen invázió mikrobája, hanem egy zseniális alap tócsni variáció. Pörkölthöz, húsokhoz köretnek, vagy csak simán tejfőllel és sajttal mennyei reggeli.
szükséges idő: 30 perc
hozzávalók 2 személyre
2 nagy fej cékla
1 nagy krumpli
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1 ek liszt
só,bors, olaj a sütéshez
opcionális: fokhagyma granulátum, vagy egy kis cikk friss fokhagyma
A krumpit, a céklákat, és a hagymát megpucoljuk, majd mindhármat egy tálba reszeljük, a sajtreszelők nagyobbik lyukán. Fűszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, és a tojást,esetleg a fokiport, majd amennyire lehet, homogénre keverjük a masszát. Ha a liszt kevésnek tűnne, adjunk hozzá még egy keveset, majd hagyjuk az egészet állni, mert a sótól a cékla hajlamos levet engedni. Ha így lenne, öntsük le a levet róla, amennyire lehet, majd forró olajba helyezzünk egy evőkanállal adagokat, és kissé lapogassuk le őket. Ha mindkét oldaluk megpirult, készen is vagyunk.