Amíg tart a céklaszezon, nem tudok leállni. Iszonyú finom tejszínhabbal, és juharsziruppal, vagy szilvalekvárral!
szükséges idő:90 perc
hozzávalók: egy db cékla, sütőben 190 fokon megsütve alufóliában
kb 125 g liszt
egy tojás
2 tk sütőpor
csipet só
80 ml tej
kevés olaj
A sült céklát a tejjel pürésítjük, utána összekeverjük a lsztet a sóval, cukorral, a sütőporral, a tojással, majd a tejes-céklás masszával. Ha nagyon nedvesnek itéljük meg, adjunk hozzá egy ek lisztet még. Majd enyhén olajos palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat, egy evőkanálnyi masszából lesz egy palacsinta. Oldalanként kis lángon kb 1-2 perc alatt meg is sülnek. Jó étvágyat :) ebből a mennyiségből kb 3 adagnyi palacsinta lesz.