Vajon Magyarországon miért csak a lila céklát ismerik az emberek, a sárgát miért nem? Elméleti kérdés volt...itt egy remek brownie recept kedvenc téli zöldségemmel, ismét céklával.
szükséges idő: 2 óra
hozzávalók: 2 db közepes cékla
80-100g étcsokoládé
100g vaj vagy margarin
3 tojás
100 g fehérliszt (bl55)
csipet só
150 g cukor
A céklákat meghámozzuk, majd a szokott módon, 190 fokos sütőben, alufóliában puhára sütjük kb 90 perc alatt. Közben a lisztbe öntjük a cukrot, felverjük a tojásokat, ezt is hozzáadjuk, majd megolvasztjuk mikróban, vagy forró víz felett a vajat, és a darabokra tört csokit, elkeverjük űket homogénre. Ha a cékla megsült, botmixerrel pürésítjük, majd a liszthez adjuk, magyarul az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban, teljesen egyenletesre. A sötőt 160 fokra mérsékeljük, és a szószt egy 15x20(kb) as tepsibe öntjük, alá sütőpapírral. Majd 22 percet sütjük légkeverésen, és készen is vagyunk. Mennyei, és nincs erős céklaíze!