Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Étcsokis Brownie Céklával

2019. február 05. 18:38 - Mordegard Glesgorv

Vajon Magyarországon miért csak a lila céklát ismerik az emberek, a sárgát miért nem? Elméleti kérdés volt...itt egy remek brownie recept kedvenc téli zöldségemmel, ismét céklával.

szükséges idő: 2 óra

hozzávalók: 2 db közepes cékla

80-100g étcsokoládé

100g vaj vagy margarin

3 tojás

100 g fehérliszt (bl55)

csipet só

150 g cukor

A céklákat meghámozzuk, majd a szokott módon, 190 fokos sütőben, alufóliában puhára sütjük kb 90 perc alatt. Közben a lisztbe öntjük a cukrot, felverjük a tojásokat, ezt is hozzáadjuk, majd megolvasztjuk mikróban, vagy forró víz felett a vajat, és a darabokra tört csokit, elkeverjük űket homogénre. Ha a cékla megsült, botmixerrel pürésítjük, majd a liszthez adjuk, magyarul az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban, teljesen egyenletesre. A sötőt 160 fokra mérsékeljük, és a szószt egy 15x20(kb) as tepsibe öntjük, alá sütőpapírral. Majd 22 percet sütjük légkeverésen, és készen is vagyunk. Mennyei, és nincs erős céklaíze!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6014609968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása