Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Savanyított Fokhagymagerezdek

2019. március 06. 15:40 - Mordegard Glesgorv

Szintén egy régi tervemet valósítottam meg pár hete, íme a recept!

szükséges idő kb 30 perc+érlelés, befőttes üvegek fertőtlenítése

kb 30 deka fokhagyma, a képen látható mennyiség 4 hatalmas fej fokhagymából készült, és nem lett rettenet sok...

5 dl víz

2 ek ecet, vagy almaecet

1 ek cukor vagy barnacukor

babérlevél, egész bors, mustármag.

A gerezdekre szedett fokhagymát lobogó vízben 1 percig főzzük, így a héjuk könnyebben lejön. Ha megsérülnek, kiüthet rajtuk a kén, és kaphatunk kékes szinü fokhagymákat, ezeket ugyanúgy megehetjük, semmi bajunk nem lesz tőle. Amíg a gerezdeket pucoljuk, feltesszük a felöntőlevet forrni, és a kis üvegeinkbe szórunk kevés mustármagot, rózsa, vagy sima egész borsszemeket, és egy kis darab babérlevelet. Majd megtöltjük az üvegeket, szinültig öntjük őket a tűzforró felöntőlével, amiben elkevertük az ecetet, és a cukrot, majd száraz dunsztba pakoljuk őket egy napra. Ha ezzel megvagyunk, két hetet még érleljük a savanyúságunkat, és készen is vagyunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8414672047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása