Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Medvehagyma Pesto

2019. március 13. 20:09 - Mordegard Glesgorv

Végre közeleg a tavasz, így az első medvehagymákat is lehet már kapni a piacon. Már alig vártam, hogy ebből is pestot készithessek. Íme:

szükséges idő 15 perc

hozzávalók:

olaj, olíva lehetőleg

egy marék dió, vagy egy ek fenyőmag

egy ek tökmag

egy csokor medvehagyma

egy ek parmezán

kevés citromlé

só, bors.

Könnyű dolgunk lesz, a medvehagymát a szárával együtt daraboljuk fel, és rakjuk egy konyhai aprítóba, majd öntsünk rá annyi olajat, hogy a gép tudja összedolgozni.szórjuk rá ízlés szerint sót, borsot, dobjuk rá a félbevágott diót, tökmagot, és/vagy fenyőmagot, valamint a parmezánt, és apritsuk az egészet össze. Ha homogén szószt kaptunk, akkor már csak egy kevés citromlé kell bele, ettől sokkal könyebb lesz, és finomabb is. Ha túl darabos volna, öntsünk még hozzá olajat, és keverjük össze pesto állagúra.

Már csak tészta kell hozzá, reszelt sajt, és ehetjük is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr314687114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása