Végre közeleg a tavasz, így az első medvehagymákat is lehet már kapni a piacon. Már alig vártam, hogy ebből is pestot készithessek. Íme:
szükséges idő 15 perc
hozzávalók:
olaj, olíva lehetőleg
egy marék dió, vagy egy ek fenyőmag
egy ek tökmag
egy csokor medvehagyma
egy ek parmezán
kevés citromlé
só, bors.
Könnyű dolgunk lesz, a medvehagymát a szárával együtt daraboljuk fel, és rakjuk egy konyhai aprítóba, majd öntsünk rá annyi olajat, hogy a gép tudja összedolgozni.szórjuk rá ízlés szerint sót, borsot, dobjuk rá a félbevágott diót, tökmagot, és/vagy fenyőmagot, valamint a parmezánt, és apritsuk az egészet össze. Ha homogén szószt kaptunk, akkor már csak egy kevés citromlé kell bele, ettől sokkal könyebb lesz, és finomabb is. Ha túl darabos volna, öntsünk még hozzá olajat, és keverjük össze pesto állagúra.
Már csak tészta kell hozzá, reszelt sajt, és ehetjük is.