Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Medvehagymás Cipó

2019. március 13. 20:17 - Mordegard Glesgorv

Ismét egy medvehagymás recept, kifejezetten finom párosítás májkrémhez, vagy csak simán a reggeli mellé, mi melegszendvicsnek is imádtuk.

szükséges idő: 60 perc+12 óra kelesztés

hozzávalók

egy mokkáskanál porélesztő

450-500g liszt

egy tk só

kb 4 deci langyos víz

negyed-fél csokor medvehagyma

A lisztben keverjük el a porélesztőt, majd a sót, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Sűrűbb kell legyen a nokedlinél, de valamennyire folyékonynak is kell maradnia. Ha homogénre kevertük, hagyjuk 10-12 órát kelni, majd vágjuk apróra, rusztikusra a medvehagymát, és adjuk a tésztához, miközben kikeverjük a levegőbuborékokat belőle. Ezután hagyjuk még legalább fél órát kelni megint a tésztát, majd sütőpapiron toljuk a sütőbe 200 fokra, légkeverésre, és készen is vagyunk.

 

tipp 1: ha megkopogtatjuk a cipót sülés után, és kongó hangot ad, akkor vágás nélkül is tudni fogjuk, hogy készen van-e

tipp 2: ne nyissunk ablakot  kelő tésztára, szobahőmérsékleten legyen végig.

tipp 3: a sütő aljába tehetünk egy bögre vizet, ha nagyon szárítana a sütőnk, ettől pára keletkezik, és egy fokkal jobb lesz a kenyerünk héja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5014687132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása