Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Klasszikus Levendulaszörp

2019. március 15. 11:53 - Mordegard Glesgorv

Az a jó a szárított levendulában, hogy nem kell megvárni a nyár eleji szezonját, lehet belőle télvíz idején is remek szörpöt készíteni, ezúttal egy kis csalással :)

szükséges idő: kb 15 perc+8-10 óra áztatás

hozzávalók: 120 ml száritott levendulavirág

0,5 liter tiszta víz

40-50 dkg cukor

fél citrom leve

opcionális: 2 szem áfonya

Elkészítés: a cukorból a vízzel szirupot főzünk, majd beleáztatjuk a levendulát, és 10 órát lefedve ázni hagyjuk. Ha jobb színt szeretnénk, akkor nyomjuk szét a vízben a két szem áfonyát. Ha letelt az idő, szűrjük le, adjuk hozzá a citromlevet, és az egészet forraljuk fel pár percre, majd azonnal töltsük steril üvegbe, és készen is van. A fenti mennyiségből pont 7 deci szörp lesz.

tipp 1: adhatunk tartósítás miatt egy késhegynyi na-benzoátot hozzá főzés közben

tipp 2: az áfonya egyáltalán nem muszáj, de az ízén nem változtat ekkora mennyiség, és a színe is sokkal szeb lesz. Nélküle világossárga, halványlila szinű lesz a szörpünk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5014689762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása