Kicsit "hazai" vizekre evezek ezzel a remek, ritka finom ízvilágú chiliszósszal. A magyar szokásoktól eltáröen ez mustáros bbq, nem a füstös-paradicsomos fajta. Hamburgerre, pizzára, melegszendvicsre kötelező!
szükséges idő:kb 60 perc
hozzávalók:
2 chilipaprika
egy kevés olaj
kis fej vöröshagyma
250 ml viz
egy pici zellergumó, az enyém akkora volt mint egy fél kézfej
2 kis gerezd fokhagyma
250 ml ketchup
120 ml almaecet
3 ek worchester szósz
2 ek mustár
2 ek méz
egy nagy teáskanál pirospaprika
só,bors.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, és a megpucolt, kicsire vágott zellerdarabokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és 15 percig rotyogtatjuk, hogy szósz állagot kapjunk, ne legyen túl híg. Majd hülni hagyjuk negyed órát, és botmixerrel, vagy konyhai apritóval pürésitjük. Ha tartósitani szeretnénk, akkor forraljunk egyet rajta, és sterilizált üvegekbe töltsük. Kész :)
tipp 1: aki birja az erőset, duplára is emelheti a chiliadagot
tipp 2: csípős mustárral még jobb lesz :)
tipp 3. akinek van otthon zellermag, az tehet bele egy késhegynyit.