Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Zelleres texasi bbq chiliszósz

2019. március 15. 12:40 - Mordegard Glesgorv

Kicsit "hazai" vizekre evezek ezzel a remek, ritka finom ízvilágú chiliszósszal. A magyar szokásoktól eltáröen ez mustáros bbq, nem a füstös-paradicsomos fajta. Hamburgerre, pizzára, melegszendvicsre kötelező!

szükséges idő:kb 60 perc

hozzávalók:

2 chilipaprika

egy kevés olaj

kis fej vöröshagyma

250 ml viz

egy pici zellergumó, az enyém akkora volt mint egy fél kézfej

2 kis gerezd fokhagyma

250 ml ketchup

120 ml almaecet

3 ek worchester szósz

2 ek mustár

2 ek méz

egy nagy teáskanál pirospaprika

só,bors.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, és a megpucolt, kicsire vágott zellerdarabokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és 15 percig rotyogtatjuk, hogy szósz állagot kapjunk, ne legyen túl híg. Majd hülni hagyjuk negyed órát, és botmixerrel, vagy konyhai apritóval pürésitjük. Ha tartósitani szeretnénk, akkor forraljunk egyet rajta, és sterilizált üvegekbe töltsük. Kész :)

tipp 1: aki birja az erőset, duplára is emelheti a chiliadagot

tipp 2: csípős mustárral még jobb lesz :)

tipp 3. akinek van otthon zellermag, az tehet bele egy késhegynyit.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4814689866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása