Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Ajapsandali, a kaukázusi padlizsánlecsó

2019. március 30. 19:20 - Mordegard Glesgorv

Folytatjuk a balkáni kalandtúránkat, ezúttal a lecsót alakítjuk át kissé. Rusztikus, fűszeres remekmű válik belőle, pár egyszerü fűszer hozzáadásával.

szükséges idő: 45 perc

hozzávalók:

2 db krumpli

2 db nagy paradicsom

2 db kápiapaprika

2 fej hagyma

olaj, 1 deci viz

2 cikk fokhagyma

2-3 nagy ek ajvár

2-3 babérlevél

2-3 db közepes padlizsán

fél tk só, fél tk római kömény, egy tk örölt koriandermag, fél tk bors, 1 tk száritott petrezselyem

opcionális: száritott chili, 2-3 ek süritett paradicsom, 1 hegyes erőspaprika, friss petrezselyem, vagy korianderzöld

 

Megpucoljuk a zöldségeket, felkockázzuk őket nagyobb, rusztikus darabokra, majd a felapritott hagymát olajon megdinszteljük, majd a paradicsom kivételével mindent hozzáadunk, és megpároljuk őket 5-10 perc alatt. Hozzádjuk a fűszereket, és a paradicsomot, további 20 percig főzzük, majd a végén kiszedjük a babérleveleket, és tálalunk. Miután a paradicsomot hozzáadtuk, ha lehet ne keverjük sokat az ételt, mert puhul, és szétnyomódik, inkább "rázzuk" össze a hozzávalókat, hogy ne egy masszát kapjunk a végén. A kész étel tetejére rakhatunk friss petrezselymet, vagy korianderzöldet, a Grúzoknál így szokás. Jó étvágyat!

 

Tipp 1: olaj helyett használhatunk más zsíradékot is, ha fontos a vegan étrend

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8714728491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása