Folytatjuk a balkáni kalandtúránkat, ezúttal a lecsót alakítjuk át kissé. Rusztikus, fűszeres remekmű válik belőle, pár egyszerü fűszer hozzáadásával.
szükséges idő: 45 perc
hozzávalók:
2 db krumpli
2 db nagy paradicsom
2 db kápiapaprika
2 fej hagyma
olaj, 1 deci viz
2 cikk fokhagyma
2-3 nagy ek ajvár
2-3 babérlevél
2-3 db közepes padlizsán
fél tk só, fél tk római kömény, egy tk örölt koriandermag, fél tk bors, 1 tk száritott petrezselyem
opcionális: száritott chili, 2-3 ek süritett paradicsom, 1 hegyes erőspaprika, friss petrezselyem, vagy korianderzöld
Megpucoljuk a zöldségeket, felkockázzuk őket nagyobb, rusztikus darabokra, majd a felapritott hagymát olajon megdinszteljük, majd a paradicsom kivételével mindent hozzáadunk, és megpároljuk őket 5-10 perc alatt. Hozzádjuk a fűszereket, és a paradicsomot, további 20 percig főzzük, majd a végén kiszedjük a babérleveleket, és tálalunk. Miután a paradicsomot hozzáadtuk, ha lehet ne keverjük sokat az ételt, mert puhul, és szétnyomódik, inkább "rázzuk" össze a hozzávalókat, hogy ne egy masszát kapjunk a végén. A kész étel tetejére rakhatunk friss petrezselymet, vagy korianderzöldet, a Grúzoknál így szokás. Jó étvágyat!
Tipp 1: olaj helyett használhatunk más zsíradékot is, ha fontos a vegan étrend