Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Fűszervajas Homár tejszines-paradicsomos tagliatellével

2019. április 13. 16:56 - Mordegard Glesgorv

Egy igazi mestermű, egyben nagyon ritka kaja receptje jön most, központban a homár!

Sikerült szert tennem egy homárra, azonnal tudtam, hogy nem csak simán fogom elkészíteni, hanem meg fogom valamivel spékelni, ez pedig a parmezános tagliatelle lett.

hozzávalók a homárhoz:

1 db homár (előfőzőtt)

1/2 kocka vaj (5dkg)

só, bors ízlés szerint

petrezselyemzöld száritva, vagy friss, felaprítva, kb 1 teáskanálnyi

fél tk fokhagymagranulátum, vagy 2 gerezd friss fokhagyma

a szószhoz:

fél zacskó tagliatelle, ha nincs otthon, akkor spagetti, makaróni.

kevés olaj

kis fej vöröshagyma

1 tk szárított tárkony

fél doboz süritett paradicsom (folyékony)

kb 1 deci főzőtejszin

parmezánsajt.

opcionális:fehérbor, citrom gerezdekre vágva

Homár elkészítése:

Egy nagyon éles késsel hosszában félbevágjuk az állatot, csavaró mozdulattal leszedjük az ollóit, kikaparjuk a belek tartalmát, ez a nem fehér színű sötétes cucc a rák háta közelében, és a feje mögött. Feltörjük az ollókat, kiszedjük a húst belőlük, és a kikapart béltartalom helyére rakjuk őket, majd elkeverjük a vajat a fűszerekkel, és a félbevágott homárokat megkenjük az összes vajjal. 200 fokra sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük, vagy grillezzük, felső sütésen! 

Közben vagy előtte kifőzzük a tésztát a szokásos módon, és egy másik lábosban olajat hevítünk. Apróra vágjuk a hagymát, megdinszteljük, ha ez megvan, mehet bele a tejszin, a paradicsomszósz, keverjük homogénre, állitsuk be az ízét a felsorolt fűszerekkel. A tárkonnyal óvatosan, mert gyosan dominánssá válik. Ha túl sűrűnek itéljük meg, adjunk hozzá egy keveset a tészta vizéből, vagy egy kevés fehérbort. Miután felforrt, főzzük pár percig, majd keverjük el a tésztával, szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal, és tálalhatunk is. Ínyencek tovább tuningolhatják az ételt frissen nyomott citromlével. jó átvágyat!

tipp1: előfőzőtt homár helyett élővel is dolgozhatunk, bár úgy hosszabb folyamat lesz a főzés, jeges vizbe mártott homárt forrásban lévő vízbe tesszük, és megfozzük. Szükséges idő: (12 perc + a rák súlyának minden plusz 10 dkg-ja után plusz 2 perc).

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4614762378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása