Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Medvehagyma fűszersó

2019. április 13. 15:35 - Mordegard Glesgorv

A medvehagyma, és a cékla szezonja lecsengőben van lassan, gondoltam elteszek nyárra egy kis kora tavaszi ízt. Jó lesz ételeket ízesíteni, ha pl. nincs kéznél fokhagyma granulátum. Az angolok pl wild garlicnak hívják a medvehagymát, ami vadfokhagymát jelent, és nem is állnak messze egymástól. Most pedig egy olyan recept következik, amelyben egyetlen mondatba sürítve fogom a lényeget ledarálni :D

szükséges idő 75 perc 

hozzávalók: 70-80dkg konyhasó, egy csokor medvehagyma

elkészítés:

A csokor megmosott medvehagymát összetépkedve konyhai aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a sót is, és homogénre dolgozzuk őket, majd 75 fokon szárítjuk a sütőben, miután tepsibe, sütőpapírra simítottuk, ez kb 60-70 perc, néhány keveréssel.

Üvegekbe tesszük, és kész a gasztroajándék, vagy a saját felhasználású fűszersó.

tipp1: mosás után száritsuk meg a medvehagymát egy konyharuhán

tipp2: a szárítás vége fele néha bekapcsoltam pár percre a légkeverést, résnyire hagyott sütővel, hogy a pára, és a nedvesség távozni tudjon.

tipp3: ha nem túl erős a konyhai apritónk, akkor 3 részletben adjuk hozzá a hagymához a sót, nehogy leégessük a motort. Aprítás közben szünetet is tartsunk, ha hevülne a motor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7114762290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása