Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Céklaketchup, avagy beetchup

2019. május 26. 18:23 - Mordegard Glesgorv

Rég jelentkeztem cikkel, és mivel feltűnt, hogy ezt a receptet még nem tettem közzé, máris lett alapanyag egy remek, kreatív, ritka szószhoz.

Ketchup helyett alternatívának tökéletes cucc, én nagyon szeretem.

szükséges idő: kb 60 perc

Hozzávalók: 

50dkg cékla, nem baj ha kicsit kevesebb, vagy több

240ml almaecet

120ml cukor, barna vagy fehér

kis fej kockázott vöröshagyma

kiskanál só, csipet frissen őrölt bors

pár tekerés friss koriandermag

pár csipet őrölt szegfűszeg

opcionális: teáskanál worchester szósz, na-benzoát

ha csípősre szeretnénk: egy db chilipaprika

Elkészítés: a céklát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és vízben puhára főzzük, ezt szúrással tudjuk ellenőrizni. Ha ezzel megvagyunk, leöntjük az összes levét, és hozzáadjuk a hagymát, az ecetet, és a cukrot, chilipaprikát apróra vágva, negyed órát-20 percet összefözzük, majd a tobbi hozzávalóval homogénre turmixoljuk egy botmixerrel, forrón üvegekbe töltjük, pár perc fejreállítás után szárazdunsztban hagyjuk kihúlni. Ha biztosra akarunk menni tartósitásügyileg, főzés közben keverjük bele a nagyon kevés melegvízben feloldott nátrium-benzoátot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7914862922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása