Meggybemenetel

Online receptgyűjtemény ritkaságokat kedvelőknek/Gasztrorégészeti csemegék

Indiai Lepénykenyér (Naan flatbread)

2019. augusztus 19. 18:29 - Mordegard Glesgorv

Régóta akartam lepénykenyeret sütni, mert nagyon jó avokádókrémhez, adzsikához, ajvárhoz, alternatív pizzának, stb.

Ma össze is dobtam, másfél óra alatt készen van, remek vacsora lett belőle.

Elkészítéshez szükséges idő: kb 90 perc

Hozzávalók: 

250 g liszt

kevés liszt szóráshoz

1 ek olaj

kb 80 ml viz

1 kis pohár (kb 100-140ml) yoghurt,minél zsírosabb, annál jobb

1 tk durva szemű só

fél tasak szárított élesztő

fél tasak sütőpor

opcionálisan fokhagymapor, zöldfűszer

Elkészítés:  hozzávalókból homogén masszát keverünk, ne legyen folyós, de szilárd sem, az igazság valahol a kettő között van. Nem baj ha ragacsos kicsit, majd sütés előtt korrigáljuk. Fedett tálban 75 percet kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán, vagy egyéb nyújtásra alkalmas felületen egy rudat formálunk a tésztából, amit 6-8 részre vágunk. Ezeket tenyérrel, sodrófával, vagy kézzel lepényformára alakítjuk, mintha lángost sütnénk. Vastagfalú, tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát addig sütjük, amíg fekete/sötétbarna hólyagos nem lesz, ez kb 4-5 perc oldalanként, nem kell zsiradék alá! Ha készen van, megkenjük oregánós, vagy egyéb zöldfűszeres olajjal.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arniekonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4515015954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása