A leggyorsabban elkészíthető "kanalas" fánk receptjét osztom ma meg, tökéletes, ha 20 perc alatt szeretnénk lekvárral tunkolható desszertet, vagy vendégvárót!
2 személyre írtam a receptet, az arányokat simán lehet duplázni.
szükséges idő: negyed óra
hozzávalók:
1 kis doboz yoghurt (150ml)
1 bögre, vagyis 2,5 dl liszt
1 tojás
fél tasak sütőpor
kiskanál vanillincukor, vagy pici vaniliaaroma
1 nagy ek kókuszvirágcukor/barna cukor
csipet só
opcionálisan kevés tej, vagy kókusztej, csorrintás rum, vagy rumaroma
Elkészítés: tegyünk fel egy lábosban olajat közepes/nagy lángon, mire felforrósodik kész is leszünk a tésztával, mivel más dolgunk nincs, mint az összes hozzávalót homogénre keverni, majd kisütni. Két evőkanál segitségével "szaggassuk" adagonként a forró olajba a tésztát, kb 12-15 db lesz belőle. Ha jól csináljuk, maguktól átfordulnak a golyók sütés közben, így tényleg minimális ráforditással ehetünk finom fánkot negyed órán belül. A tészta kb galuska sűrűségú kell legyen sütés előtt, továbbá fontos, hogy az olajban is közepes/nagy lángon süssük, hogy a közepük ne maradjon híg.Tálalás porcukorral, lekvárral, nutellával.
enjoy.